אופטימיזציה לאתרים – מדריך המלא – ON PAGE SEO

המדריך המלא לאופטימיזציה של אתר אינטרנט (ON PAGE SEO)

ישנם 200 כללים שלפיהם מנוע החיפוש גוגל מחליט אילו אתרים לקדם בראש תוצאות החיפוש. 

מקדם אתרים מקצועי מבין את החשיבות של הכללים הללו, ויודע כי אופטימיזציה של הדף היא חשובה מאין כמוה ובעזרתה ניתן לקדם אתר למקום ראשון בגוגל.

ניתן לחלק את עבודת מקדם האתרים לשני סוגים של תהליכים: תהליכי עבודה בתוך האתר ותהליכי עבודה מחוץ לאתר. 

מהי עבודה בתוך האתר?

עבודה בתוך האתר מכונה בשפה המקצועית ״ON PAGE SEO״ והיא כוללת אופטימיזציה של העמודים באתר. האופטימיזציה כוללת הרבה מאוד אלמנטים ונשאלת השאלה מה בעצם צריך לעשות על מנת לקדם אתר לדף הראשון בגוגל?

לפני שמבצעים אופטימיזציה של עמוד תוכן, יש לבדוק את שאילתות החיפוש של גוגל – כלומר אותן שאלות פופולריות שהגולשים הקלידו במנוע החיפוש. המטרה שלכם היא לענות על השאלות בצורה כמה שיותר מפורטת, לספק ערך לגולש, להשתמש במילות מפתח וכך להגיע לקהל רחב יותר ולהביס את המתחרים. כך לדוגמה, אם גולש מחפש בגוגל ”כרטיסים למשחקי כדורגל בברצלונה”, בדף הראשון של מנוע החיפוש יופיעו לאו דווקא אתרים שמוכרים כרטיסים למשחק, אלא אתרים שנותנים ערך מוסף שהגולש אולי אפילו לא חשב עליו. למשל, אתרים שמספקים מידע על לוח המשחקים, מידע על השחקנים, טיפים להזמנת כרטיס, היצע על מלונות בברצלונה, אטרקציות בברצלונה, אזורים של ברצלונה והסביבה. ככל שתוסיפו יותר מידע וערך לאתר ולדף עצמו מעבר למה למה שהגולש חיפש, תוכלו להגיע למיקומים הראשונים בגוגל.

כמה מילים צריך להיות כל מאמר?

כמו שראיתם, התוכן הוא המלך ומומלץ להוסיף לאתר מאמרים מקוריים ואיכותיים. מהו האורך המומלץ לכל מאמר? אין תשובה אחת נכונה. מה שחשוב הוא לענות תשובות מלאות לשאלות של הגולשים, ולא חשוב אם מהתשובה כוללת 100 מילים בלבד. יחד עם זאת, לרוב ההמלצה היא לפרסם מאמרים בני 300 עד 1000 מילים לכל מאמר.

איך אפשר לייצר דף שיותר טוב מכולם?

הענקת ערך מוסף – ההמלצה שלי היא לחפש בגוגל את מה שאתם רוצים לקדם, ולבדוק מה מופיע במקומות הראשונים. האם אתם יכולים לספק תוצאות טובות יותר, ארוכות ומעמיקות, עם ערך מוסף איכותי יותר? זכרו את הדוגמה על כרטיסי המשחק של ברצלונה, וחשבו מה הגולשים מחפשים לגבי מילות המפתח? על מה הם רוצים לקרוא?  אילו בעיות יש להם ואיך אתם יכולים לתת להם תשובה שיכולה לעזור להם? 

לדוגמה, אם הם מקלידים במנוע החיפוש: ”דירות חדשות בתל אביב”, ההמלצה היא לא לכתוב מאמר שעוסק במה זו דירה חדשה או איך לקנות דירה חדשה בתל אביב. במקום זאת להציג בדף רשימה של דירות חדשות בתל אביב.

מיהו קהל היעד – נקודה חשובה נוספת היא מהו קהל היעד שלכם והאם טון הכתיבה שלכם מתאים לאותו קהל. ניתן למשל לכתוב מאמר בשפה סלנגית אם אתם מכוונים לקהל יעד צעיר, אבל אם קהל היעד שלכם הוא אוכלוסיית גיל הזהב, סגנון כתיבה לא יתאים כלל.  

נתונים מקצועיים – עוד טיפ שחשוב להכיר הוא הוספת נתונים חיצוניים מאתר אחר. נתונים אלו יכולים לתת ׳בוסט׳ משמעותי למאמר שלכם. כמובן שחשוב לבדוק שהנתונים שאתם מכניסים הם אמיתיים ומקנים ערך מוסף לגולש, ושלא מדובר בפייק ניוז. 

המלצות – מומלץ לשלב בדף שלכם המלצות וחוות דעת מלקוחות קיימים שימשכו את הלקוחות הפוטנציאליים שלכם. 

כותרת – כותרת ברורה למאמר או לדף עשויה להיות בעלת ערך משמעותי. כך הגולש יצליח להבין בקלות מה נושא המאמר, וגוגל יצליח לזהות את התוכן בקלות בתוך הדף.

מילות מפתח – חשוב כמובן להכניס מילות מפתח במאמר, אבל השתדלו לא להכניס יותר מ-2 אחוז של מילות מפתח מתוך המאמר. אתם עשויים לחשוב ששני אחוז הם מעט מדי, אבל אם בתוך 100 מילים מופיעות פעמיים מילות מפתח, יש לכך השפעה שלילית מכיוון שהתוכן פשוט הופך ל״חופר״ מדי. מעבר לכך, גוגל ׳מעניש׳ אתרים שעושים Keyword stuffing (או ״דחיסת מילות מפתח״), כלומר משתמשים ביותר מדי מילות מפתח.

 

cloaking עוד היבט שחשוב להימנע ממנו הוא ביצוע cloaking- הצגת דף אחד לגוגל ודף אחר לגולשים. לא תאמינו, אבל חברת מכוניות היוקרה BMW ביצעה את הטכניקה הזאת, וכעונש על כך גוגל סגר את האתר של BMW (לפרטים מלאים על הפרשה כנסו לכאן). 


שם המקוםאם המאמר נכתב עבור עסק מקומי, מומלץ להכניס בתוך המאמר את שם המקום שבו העסק פועל, כמו למשל ירושלים, תל אביב, נס ציונה.

 

עמוד הביתישנם שני סוגים של דפים שמופיעים בעמודים בראשונים של גוגל: הסוג הראשון הם מאמרים וכתבות שמופיעים בתוך האתר ושקל לקדם ולכתוב אותם. הסוג השני הם דפי הבית של אתרים המשתייכים לעסקים בתחומים מאוד תחרותיים כמו עורך דין, הובלות ועוד. לדפים הללו יש תוכן הרלוונטי למילות המפתח, אבל התוכן עצמו הוא בעיקר שיווקי ולא כולל הרבה מידע. על מנת להתחרות באתרים האלו ולהביא את האתר שלכם למקום הראשון בגוגל, עליכם לנקוט באסטרטגיה של כתיבת מאמרים בנושא של מילות המפתח והכנסת קישורים פנימיים לדפים בתור האתר. בנוסף, יש להשיג קישורים חיצוניים מאתרים אחרים לדף הבית.  

שימוש באלמנטים ויזואליםתמונות, וידאו ואינפוגרפיקה לצד הטקסט, נותנים ערך נוסף לדף. כמובן שההמלצה היא לשלב תמונות מיוחדות ולא תמונות שקניתם ממאגר גנרי. מעבר לכך, גוגל בודק כמה זמן גולש ממוצע נמצא בתוך הדף. כאשר אתם מכניסים וידאו לדף, אתם יכולים להגדיל את זמן השהייה של הגולש וכך גוגל יקדם אתכם למקום הראשון. 

תגית TITLE – כותרת חיצונית. מה זו כותרת חיצונית? או באנגלית TITLE TAG?  

כאשר אנחנו מבצעים חיפוש בגוגל, האתרים שמופיעים בתוצאות החיפוש כוללים שלוש שורות: השורה הראשונה היא TITLE (כותרת), השורה השנייה היא תיאור הדף – DESCRIPTION, והשורה השלישית זה ה-URL – הקישור שאנחנו יכולים להקליק עליו כדי להגיע לדף של האתר. 

כיצד גוגל יודע אילו דפים להציג בדף הראשון עם ביצוע החיפוש? התשובה היא, שראשית חשוב שהדף יהיה רלוונטי לגולש. ככל שהדף רלוונטי יותר, כך ניתן להתקדם למקומות גבוהים יותר בגוגל. מנוע החיפוש מאנדקס את דפי האתר שלנו, ופועל ממש כמו ספרן בספרייה. כאשר אנחנו מבקשים מהספרן ספר מסוים, איך הספרן יודע איזה ספר להוציא ובאיזה מדף הספר נמצא? התשובה הפשוטה היא לפי כותרת הספר. כך גם גוגל יודע להציג את האתרים הרלוונטיים ביותר עבור הגולש בהתאם לכותרת של הדף. אם בחרתם היטב את הכותרת החיצונית של הדף, עשיתם צעד חשוב בקידום האתר שלכם. 

מה הופך  את ה- TAG TITLE  כותרת חיצונית לאפקטיבית? 

שימוש במילות מפתח: מבחינת קידום אתרים, חשוב מאוד שהכותרת החיצונית של האתר תתחיל עם מילות מפתח. כאמור, גוגל מאנדקס את האתרים ומוציא ספר לפי מילות מפתח, ולכן חשוב שמילות המפתח יופיעו ראשונות בכותרת. מעבר לכך, חשוב מאוד ליצור כותרת מעניינת ושיווקית ככל הניתן. אחרי הכל, לפי הכותרת הגולש יחליט אם להיכנס לאתר שלנו או לאתר אחר.

אורך: מנוע החיפוש גוגל מציג בממוצע 60 תווים כולל רווחים. אם כתבנו כותרת ארוכה יותר מ-60 תווים, גוגל לא יציג את הכותרת בשלמותה והמשפט יסתיים בשלוש נקודות.  

מיתוג: חשוב מאוד לציין את שם העסק שלכם בתוך ה-TITLE. כך לא רק שתקדמו את מילות המפתח שלכם, אלא שתבהירו לגוגל שהאתר שלכם הוא מותג. ככל שיהיו לכם יותר דפים, כך גוגל יראה באתר שלכם כגדול ומוביל בתחום.

META DESCRIPTION - תיאור הדף

כפי שצוין כבר קודם, גוגל מחפש רלוונטיות. לכן תיאור הדף צריך להיות רלוונטי לתוכן שבאתר. השתדלו לסכם במשפט אחד את כל התוכן שברצונכם להציג. עליכם לתת בתיאור הדף מספיק מידע על מנת למשוך את הגולש להיכנס לאתר שלכם, ומצד שני לא ׳לשפוך׳ את כל המידע, וזאת על מנת שהגולש יסתקרן ויכנס לאתר. אורכו של תיאור הדף חייב להיות 150 תווים כולל רווחים וכדאי שיכלול מסר שיווקי.

פסקאות Header tags 

חשוב לחלק את התוכן לקטעים, לכותרות ולפסקאות. כלל אצבע: כדי שהתוכן יהיה בהיר ונעים לקריאת הגולש, לאחר כל 150-200 מילים בממוצע, צריכה להיות כותרת ופסקה. בעידן של ימינו, הגולשים חסרי סבלנות ונוהגים בעיקר לקרוא את הכותרות ומעוניינים במעט ״הפסקה״ אחרי 200 מילים.

בשפה של גוגל, להפסקות האלו קוראים Header tags.

H1 היא הכותרת הראשית באתר. בהתאם להנחיות של גוגל, לכל דף שייך אך ורק כותרת ראשית h1 אחת. הזחלניים של גוגל מתבלבלים אם יש לדף יותר מכותרת אחת. הכינוי של הכותרות המשניות המופיעות לפני כל פסקאות ממוספרות מ-2 עד 6 – H1, H2, H3, H4, H5 ו-H6.

היררכייה באתר 

מדוע חשוב להקפיד על היררכייה באתר ואיך בונים היררכיה נכונה?
היררכייה באתר היא זאת שמעניקה את מידת החשיבות של הדפים השונים באתר. דף הבית של האתר הוא הדף החשוב ביותר, מכיוון שהוא מציג בפני הגולשים את עיקר הדברים ומאפשר לגוגל להבין במה האתר עוסק. בהתאם להיררכיה באתר גוגל יודע מה הדף הכי חשוב, ולפי חשיבות הדף הוא מקטלג את האתר. 

היררכייה באתר צריכה להיות כך: קוד כל דף הבית ומתחתיו יוצגו הקטגוריות השונות והדפים שקשורים לקטגוריה. ניקח לדוגמה אתר של חברת קייטרינג. דף הבית צריך להציג בכלליות את חברת הקייטרינג. לאחר מכן, יש להציג קטגוריות שונות של הקייטרינג כמו קייטרינג חלבי וקייטרינג בשרי. בכל קטגוריה יופיעו הדפים שקשורים לאותה קטגוריה, כמו למשל תפריטים למאכלים חלביים או בשריים שאותה חברה קייטרינג מספקת. ככל שהקטגוריה קרובה לדף הבית, כך גוגל מעלה את החשיבות של אותו דף, וככל שהקטגוריה רחוקה מדף הבית כך חשיבותו של אותו דף יורדת. 

כיצד גוגל יודע להבחין בהיררכייה  של האתר?

אחת הדרכים לפיה גוגל מזהה את ההיררכיה של האתר היא לפי ה-URL. 

אופטימיזציה למבנה ה- URL של העמודים צריכה להופיע כך: 

https://your site.co.il/

https://your site.co.il/dairy catering

https://your site.co.il/dairy catering/dairy menu

פירורי לחם

דרך נוספת לפיה גוגל מזהה את היררכיה של האתר, היא באמצעות שימוש בפירורי לחם – Breadcrumb.

מה זה Breadcrumb?

פירורי לחם הם למעשה ניווט האתר. ממש כמו שבאגדת הילדים ״עמי ותמי״, עמי פיזר פירורי לחם בדרך כדי שהוא ואחותו יוכלו למצוא חזרה את דרכם הביתה, כך פירורי הלחם בלחם מאפשרים לנו להבין היכן אנחנו נמצאים בתוך האתר וכמה אנחנו רחוקים מדף הבית. 

ALT (טקסט אלטרנטיבי)

כאשר אנחנו מעלים תמונות לאתר, אנחנו רוצים שגוגל יזהה אותן כדי לקדם את האתר. אבל איך גוגל יודע מה יש בכל תמונה? גוגל זוחל בכל האתרים והשפה שהוא מבין היא HTML. אלא ש-HTML מורכבת ממילים בלבד ולא מתמונות. על מנת שגוגל יצליח לסרוק את התמונות באתר שלכם, הוא צריך עזרה שניתנת באמצעות תיאור התמונה במילים. תיאור התמונה מכונה טקסט אלטרנטיבי, ושימוש במילות מפתח בטקסט הזה יקדם עור יותר את האתר שלכם. 

תמונה עם ALT מתקדם מאפשרת למצוא את האתר שלכם בגוגל תמונות. בנוסף לכך, ALT חשובה גם להטמעת נגישות באתר. באמצעות טקסט אלטרנטיבי, גולשים עם מוגבלות (כמו עיוורים למשל) יוכלו להבין מה מוצג בתמונה שלכם. 

אופטימיזציה לתמונות

כידוע, מהירות האתר היא אחד מהאלמנטים הכי חשובים בקידום אתרים. זמן טעינת הדפים הוא קריטי מאוד. כאשר הגולש נכנס לאתרים איטיים שאינם נטענים מהר מספיק, הוא עלול לאבד את סבלנותו במהרה, לנטוש את האתר שלכם ולעבור לאתר המתחרה. על מנת להאיץ את מהירות האתר שלכם, ניתן להקטין את תצוגת התמונות שמופיעות במסך. כך למשל, אם גודל התמונה במסך הוא 250*250 פיקסל אז אין צורך להעלות תמונה עם 2500*2500 פיקסל.

קישורים פנימיים

מאז הקמתו, גוגל הכריז שהדרך להגיע למקומות הראשונים בתוצאות החיפוש היא באמצעות קישורים. ישנם שני סוגים של קישורים: קישורים חיצוניים וקישורים פנימיים. קישורים חיצוניים הם קישורים שמופיעים באתרים אחרים ומובילים לאתר שלנו, וקישורים פנימיים הם קישורים שמקשרים מדף לדף בתוך האתר. מדוע חשוב להכניס קישורים פנימיים? ככל שיש לדף אחד יותר קישורים, גוגל מבין שישנה חשיבות גבוהה לאותו דף. כך לדוגמה, אם יש לכם אתר לחברת קייטרינג תוכלו להכניס תפריטים ומתחת לכל תפריט להכניס קישור להזמנת האירוע. ככל שלדף יש יותר קישורים, כך גם גוגל וגם הגולשים מבינים שמדובר בדף חשוב, וגוגל יחליט לקדם גבוה את אותו דף. 

ניתן להכניס קישורים פנימיים בשתי דרכים: קישורים בסרגל עליון או\ו בפוטר של האתר, וקישורים מתוך התוכן. למשל, אם תשלבו מאמר באתר העוסק בבחירת קייטרינג חלבי, תוכלו להכניס במאמר קישור לעמוד אחר שמציג תפריט חלבי. בקרב מקדמי האתרים ישנו ויכוח מהי השיטה הטובה יותר. בעיניי, השיטה של הכנסת קישורים בתוכן היא עדיפה, אבל בכל מקרה מומלץ לבצע את שתי השיטות האלו. 

Link volume

מומלץ מאוד להכניס כמה שיותר קישורים בתוך מאמר. כך תוכלו לחזק את הדפים השונים באתר שלכם.  

Anchor text

ישנה חשיבות רבה לאופן שבו אנחנו מכניסים קישור מדף לדף, ובאיזה מילה מופיע הקישור. המילה שאנחנו בוחרים להכניס בה הקישור נקראת ”אנקור טקסט” (טקסט עוגן). חשוב מאוד שהקישורים שאנחנו מכניסים באתר יהיו עם אנקור טקסט הכולל את מילות המפתח שאנחנו רוצים לקדם. יחד עם זאת, יש לשים לב ש״האנקור טקסט״ מופיע בצורה טבעית בטקסט ולא מאולצת, ושהוא רלוונטי לתוכן המאמר או הדף. 

שגיאה 404

404 זוהי שגיאה המעידה על עמוד שבור שלא מגיע לשום מקום. לרוב שגיאה 404 נובעת מקישור שמגיע לכתובת לא נכונה שמובילה את הגולש לעמוד שלא קיים. גוגל ממש לא אוהב דפי 404 והוא דוחק הצידה אתרים עם דפים שבורים ולא מקדם אותם בראש תוצאות מנוע החיפוש. לכן, הדבר הראשון שעליכם לבדוק באתר שלכם הוא שאין דפי 404 שעלולים להכשיל את קידום האתר. ישנם כלים המאפשרים למצוא דפי 404 וכך ניתן לאתר אותם בקלות ולתקן אותם בהקדם. 

מקדם אתרים מקצועי מבין את החשיבות של הכללים ON PAGE SEO, ויודע כי אופטימיזציה של הדף היא חשובה מאין כמוה ובעזרתה ניתן לקדם אתר למקום ראשון בגוגל.

קידום ממומן בגוגל

אם אתר שלכם לא בגוגל אתם לא קיימים! מזניק את האתר שלכם לראש תוצאות. תוצאות מידיות מהתחלת הקמפיין

קידום אתרים בגוגל

רוצים להגדיל חשיפה בגוגל קידום אורגני השיגו לקוחות האיכותיים שבאמת מחכים לכם בחיפוש האורגני

קידום אתרים מקצועי

אי אפשר היום לקדם עסק בלי מקדם אתרים מקצועי. אני מציע שירותי קידום אתרים מקצועי אחד על אחד, טיפול אישי לכל לקוח.

בניית אתרים

איפה שהכל מתחיל. בניית אתר וורדפרס מקצועי. אתר מעוצב וייחודי עבורך, מובדל מהתחרים שלך.

קידום אתרים בירושלים עם יהושע רץ

יהושע רץ

יהושע רץ, מקדם אתרים מומחה בשיווק באינטרנט, חברת קידום אתרים. בעל ניסיון של שנים רבות. נשוי עם שלושה ילדים. עלה מהונגריה ומתגורר בירושלים.