מחקר מילות מפתח

מחקר מילות מפתח

תחום קידום האתרים מביא איתו כמה חוקי ברזל שכל מקדם או כותב תוכן צריך לדעת בעל פה. כשמדברים על מחקר מילות מפתח, מדובר על חוק הברזל הכי ראשוני ובסיסי, אולם לצד זה – מדובר כאן על הדבר הכי חשוב בכל התחום. מחקר מילות מפתח הוא החשוב ביותר היות והוא נותן לנו את הכלים לקבוע את ה”איך?” וה”איפה?” של חיפוש ומציאת התוכן שלנו. לפני כל יציאה לקמפיין קידום אתרים, צריך לקבוע את המטרה שלנו, ומחקר מילות מפתח הוא זה שיהפוך את הקמפיין למוצלח או לבזבוז כסף. במאמר הקרוב נעבור על ראשי הפרקים הבאים:

  1. רגע לפני שמתחילים בואו נבין – מה זה בכלל מחקר מילות מפתח?
  2. שאלות חשובות בזמן מחקר מילות מפתח
  3. מהו זנב ארוך ואיך הוא משפיע על מחקר מילות מפתח?
  4. איך מוצאים מילות מפתח לשימוש יעיל?
  5. באילו כלים כדאי להשתמש להרחבה של מילות מפתח?
  6. מחקר מילות מפתח – גם על המתחרים
  7. התחרות קשה – איך מנצחים?
  8. מיון לקבוצות
  9. בחרתם – אישרתם – צאו לדרך!

רגע לפני שמתחילים בואו נבין – מה זה בכלל מחקר מילות מפתח?

אז למעשה מדובר כאן על תהליך שבמהלכו מתגלות מילים ומתגלים ביטויים שגולשים באינטרנט מרבים להשתמש בהם בחיפוש האינטרנטי שלהם. המטרה של מחקר מילות מפתח היא למקד את התוכן לקידום אתרים לאותן מילות מפתח, מה שיעזור לדרג אותו במנועי החיפוש השונים, כשגוגל בראשם.

שאלות חשובות בזמן מחקר מילות מפתח

אמנם הגולש הממוצע עשוי לחשוב שקהל המחפשים בגוגל הוא קהל אחד, אמנם זוהי טעות. קהל המחפשים בגוגל מתחלקים לשלושה:

  1. חוקרים
  2. שוקלים
  3. קונים

הגולש החוקר המטרה שלו היא אחת – לחקור. הוא רוצה לחפש תכנים בגוגל כדי לקרוא עליהם ולחקור עליהם, אבל הוא לא בשל עדיין לקניה שלהם, בין אם מסיבות שקשורות לזה שהוא לא יודע בדיוק מה הוא רוצה לקנות ובין אם מסיבות אחרות.

הגולש השוקל מגיע מנקודה אחרת – הוא בהחלט יודע מה הוא רוצה ומחפש, אבל עדיין לא החליט באיזו אפשרות מבין האפשרויות לבחור.

הגולש הקונה לעומת זאת הוא גולש שיודע בדיוק מה הוא רוצה לקנות, ולפי זה הוא מבצע את החיפוש שלו בגוגל – חיפוש ממוקד עם מטרה ברורה – למצוא ולקנות.

הדבר שעוזר לנו לזהות באיזה סוג קהל מדובר הוא זנב ארוך. אז מה זה זנב ארוך, למה הוא חשוב ואיך הוא מתחבר לסוג הקהל שמחפש בגוגל? בואו נראה בגרף הבא:

מהו זנב ארוך ואיך הוא משפיע על מחקר מילות מפתח?

אז זנב ארוך מתייחס למעשה לטכניקה של קידום אתרים, שלפיה ניתן לבצע חיפוש נישתי וספציפי יותר. למשל, חיפוש של “בית מלון” יהיה ביטוי קצר, “בית מלון באילת” יהיה ביטוי קצת יותר ספציפי, ואילו חיפוש של “בית מלון באילת לאירוח חברת הייטק” יהיה ביטוי שהוא זנב ארוך – ביטוי ממוקד, ספציפי ועם מטרה ברורה. ביטויי זנב ארוך יהיו קלים יותר לדירוג, היות והתחרות כאן הופכת לקטנה ומצומצמת יותר. זנב ארוך מתייחס גם לאורך הביטוי וגם לנפח החיפוש שהוא יציג.

כשמדברים על מחקר מילות מפתח חשוב לקחת בחשבון שהוא צריך לכלול גם מילים תחרותיות אך גם מילים שיש פחות חיפושים שמתבצעים באמצעותן. המכלול הזה נקרא “ביטוי אחד שמן”. ואיך הוא בא לידי ביטוי? למשל, אנשים שמחפשים קייטרינג חלבי לא תמיד יקפידו על כתיבה מדוייקת של הביטוי “קייטרינג חלבי”, אלא למשל יכתבו קיטרינג חלבי, עם י’ אחת. כך, לדוגמה, אנשים גם יכולים לחפש קייטרינג בשרי לאירוע בשבת, וקייטרינג בשרי מסויים לא יופיע כי הוא כשר ולא עובד בימי שבת. לקחתי דוגמאות של קייטרינג אבל אפשר עוד דוגמאות כגון עסק פאות קאסטם או שמאי מקרקעין

איך מוצאים מילות מפתח לשימוש יעיל?

כדי למצוא מילות מפתח שימושיות ויעילות, יש לעבור כמה וכמה שלבים.
בשלב הראשון יש לפתוח את האתר של העסק שבשבילו נכתוב את תוכן הקידום. נקרא את התוכן הקיים באתר וננסה לאפיין את העסק – באיזה נושא הוא מתמקד? איזה עסק אנחנו מקדמים כאן למעשה? כל זאת ממחקר ראשוני בשלב ראשוני, מבלי לפנות אל גורמים בעסק. לצורך הדיון נמשיך להשתמש בדוגמת עסק הקייטרינג. האם מדובר בקייטרינג חלבי? בשרי? קייטרינג שפועל בשבת? קייטרינג לאירועים גדולים או קטנים?

כעת, אחרי שיש בידינו את המידע שמאפיין לנו את העסק, אנחנו מתחילים לחשוב על כמה שיותר אופציות למילות מפתח, שוב – בלי להשתמש בשום כלי עדיין. אם למשל העסק הוא קייטרינג בשרי עם אוכל ביתי, אנחנו יכולים להתחיל להרכיב מילות מפתח כמו “קייטרינג בשרי”, “קייטרינג בשרי לשבת”, “קייטרינג בשרי משלוחים”, “מגשי אירוח בשרי” ועוד.

אחרי שסיימנו את השלב הזה, אנחנו עוברים לשלב השני. בשלב זה, אחרי שאספנו מידע בסיסי על העסק, אפיינו את קהל היעד שלו ואת מילות המפתח המרכזיות – נפנה לשיחה עם בעל העסק. בשלב זה נציג בפני בעל העסק את מילות המפתח ואת המסקנות שהסקנו באופן עצמאי לגבי העסק שלו, והוא יאשר או יפסול חלק ממילות השימוש. למשל, אם העסק לא מבצע משלוחים, נצטרך להוריד את מילות החיפוש “קייטרינג בשרי משלוחים” עליהן חשבנו בשלב הראשון.

איך מוצאים מילות מפתח לשימוש יעיל?

כעת אנחנו עוברים לשלב השלישי. בשלב זה, כאשר יש לנו גם מידע מאומת מבעל העסק וגם מידע שהסקנו בעצמנו, אנחנו פונים לחיפוש מילים באמצעות כלים שמסייעים לנו. איך עושים את זה?
1. אוספים כמה שיותר ביטויים לרשימה אחת – הכל, ללא סינון, גם אם הם לא רלוונטים.
2. משלימים לביטוי מהראש – לדוגמה עורך דין בחיפה -> עורך דין חיפה.

  1. נכנסים אל “מתכנן מילות המפתח של גוגל” כפי שניתן לראות בתמונות הבאות:

עכשיו הגיע השלב שבו אנחנו כותבים את מילות המפתח שאיתן חשבנו להתחיל בתוך החיפוש שנמצא בתוך מתכנן מילות המפתח של גוגל, בצורה הבאה:

אחרי שהזנו את מילות המפתח, אנחנו מקבלים ממתכנן מילות המפתח של גוגל adwords keyword tool
תוצאה נרחבת שיכולה לתת לנו את התמונה המלאה לגבי אילו עוד מילים יכולות לסייע לנו בתוכן המקודם.

ניתן לראות שבצד ימין קיבלנו ביטויים דומים למה שחשבנו כמו “מגשי אירוח בשרי”, אך בהחלט נפתחות בפנינו אפשרויות נוספות שלא חשבנו עליהן כמו “קייטרינג בקריות”. הכלי למעשה מציע לנו ביטויים שכוללים עסקים שדומים לעסק שאותו אנחנו רוצים לקדם, מילים נרדפות כמו “שירותי מזון” כתחליף ל”קייטרינג”, הוספה של שמות של ערים ועוד. את כל התוצאות אנחנו מורידים לקובץ אקסל, ומתוכן אנחנו בוחרים אילו מילים מתאימות לנו לקידום ולעסק הספציפי.

קיימים כלים נוספים למחקר כמו “השלמה אוטומטית של גוגל”. אתם בוודאי מכירים את החיפוש בגוגל, שבו אתם מתחילים להקליד מילות חיפוש וגוגל פותח בפניכם אפשרויות קיימות, כמו שקורה בתמונה הבאה:

ויש כלי נוסף שעושה עבודה דומה ואפילו קלה יותר:

https://keywordtool.io/

כלים למחקר מילות מפתח נוספים שהשימוש בהם מתאפשר בחינם :

כלי נוסף מוכר ויעיל במיוחד הוא Google Trends או כפי שהוא ידוע בעברית: “גוגל טרנדים” או “גוגל מגמות”. כלי זה הוא שירות אינטרנטי שניתן על ידי חברת גוגל, והוא מאפשר להציג בצורה גרפית את מגמת החיפוש של מחרוזת תווים מסוימת במנוע החיפוש ‘גוגל’, גם לפי חתך זמנים וגם בהשוואה לנפח החיפוש הכוללני. בנוסף, השירות מציג פילוח של נתוני מגמת החיפושים לפי חתך של איזורים וערים בעולם. השירות הנ”ל גם מאפשר מחקר לפי פופולריות של מונחים שונים בקרב גולשי האינטרנט ברחבי העולם ולפי תקופות שונות.

עוד כלי מילות המפתח

Google Search Console

Search Console  כלי חינמי של גוגל. בכלי זה אנחנו מבצעים חיבור לאתר שאנחנו רוצים לבדוק, והוא עוזר מאוד להבין באילו מילים גוגל כבר מזהה את האתר הזה ואיפה דירג אותן. ולא רק שהכלי מראה לנו באילו מילים האתר כבר מדורג בגוגל, הוא מראה גם באילו דפים נמצאות אותם המילים. הכלי מציע עוד שלל פונקציות יעילות ושימושיות במיוחד.

כמובן שקיימים כלים למחקר מילות מפתח נוספים שהשימוש בהם מתאפשר בתשלום:

כלי נוסף בשפה האנגלית שיעיל מאוד, מציע מאגר ענק של שאלות אותם הגולשים שואלים סביב מילות מפתח מסויימות:

https://answerthepublic.com/

מחקר מילות מפתח – גם על המתחרים

הכלי הראשון הוא – SEMRush. הנה המסך שנפתח בפנינו לאחר שהזנו את הדומיין של המתחרה:

אז השתמשנו בהמון כלים כדי להרחיב את מחקר מילות המפתח שלנו, וכעת הגיע הזמן לפנות אל המתחרים שלנו. הדבר הזה הוא חלק בלתי נפרד ממחקר מילות מפתח, ואנחנו רוצים לדלות כמה שיותר מידע לגבי איפה המתחרים שלנו נמצאים במרחב האינטרנטי ומאיפה הם מקבלים את תנועת הגולשים שלהם. התנועה, אגב, לא תצביע בהכרח על המקור שממנו המתחרים מקבלים את הלידים וגם את הכסף, אבל היא תתן לנו סוג של אינדיקציה חיובית לגבי איפה אנחנו צריכים להיות בגוגל. לצורך המחקר הזה קיימים כמה כלים,  אבל אלו השניים הטובים ביותר בשוק כיום:

הכלי הראשון הוא – SEMRush. הנה המסך שנפתח בפנינו לאחר שהזנו את הדומיין של המתחרה:

אז מה אנחנו רואים כאן בעצם שיכול לסייע לנו בשיפור המחקר שלנו?

בראש ובראשונה – המון מילים. המילים האלו הן מילים שהמתחרה שלנו מדורג באמצעותן במיקום הגבוה ביותר. אך מעבר לזה, אנחנו מקבלים עוד מילות מפתח שלא חשבנו עליהן בתור אפשרות כמילות מפתח עבור העסק שלנו.

אבל מעבר למידע הזה, אנחנו מקבלים כאן מידע נוסף חשוב והוא מאיפה יש למתחרה שלנו לינקים, וזה אחד הדברים הכי חשובים בקידום אתרים. אנחנו מקבלים כאן בעצם מפה מלאה לגבי אילו מילות חיפוש מביאות את התנועה הכי כבדה לאתר שלו, אילו עמוסים הוא יצר עבור אותה מילת מפתח ועוד.

הכלי השני הוא – Ahrefs. הוא אמנם כלי שהשימוש בו הוא בתשלום, אבל הוא יעיל ביותר לצרכי קידום אתרים ובהחלט שווה את הכסף למה? בואו נראה ביחד. אז הכלי הזה, מעבר למילות המפתח, נותן מידע נוסף שחשוב לנו מאוד. למשל, הוא בודק את האתר ונותן לנו התראות לגבי הפרעות שמתרחשות בזמן הקידום. גם בשלב בדיקת הלינקים הוא מייצר תוצאות טובות ומדויקות יותר מכל כלי אחר.

התחרות קשה, איך מנצחים?

אז כבר הבנו שאנחנו ממש לא היחידים שרוצים לקדם את העסק שלנו בגוגל ושיש לנו המון מתחרים. אז איך מנצחים את התחרות הזאת? בכמה שלבים. ראשית אנחנו מתחילים לבצע סינון של מילים. אנחנו מורידים ביטויים שכוללים שמות של המתחרים שלנו, ביטויים שלא קשורים לתחום שלנו, ביטויים שבאים לרעתו של המותג כמו “קייטרינג זול”, ביטויים שלא קשורים לעסק כמו “קייטרינג בשרי משלוחים”, ביטויים בעלי נפח חיפוש נמוך ועוד.

כעת אנחנו מגיעים לחידוש בתחום מחקר מילות מפתח, ולצורך ההדגמה נישאר עם העסק של הקייטרינג הבשרי. כרגע יש לנו שני ביטויים “קייטרינג בשרי כשר למהדרין” ו-“מגשי אירוח בשרי כשר”. שני הביטויים הם זנב ארוך – הרבה מילים ונפח חיפוש גדול. אולם, הביטוי “קייטרינג בשרי כשר למהדרין” בקידום ממומן בגוגל יעלה לנו בממוצע 12 ש”ח פר קליק, לעומת “מגשי אירוח בשרי כשר” שהתשלום פר קליק עבורו בקידום ממומן הוא הרבה יותר זול עד אפסי. שימו לב לתמונה הבאה:

ניתן לראות בצורה ברורה שעבור ביטוי אחד קיבלנו תשלום ממוצע של 12 ש”ח ואילו עבור הביטוי השני קיבלנו תשלום אפסי. ולמה זה קורה? מסיבה פשוטה אחת. המפרסמים שמו לב שעבור הביטוי “קייטרינג בשרי כשר למהדרין” יש הרבה קליקים ויותר מזה – גם המרות ולידים. בגלל המצב הזה הם מוכנים לשלם כסף כדי להרחיב את כמות הלידים וההמרות. לעומת זאת, הביטוי “מגשי אירוח בשרי כשר” לא מביא לידים ולכן ירד מהקמפיינים והמפרסמים לא מעוניינים לשלם עבורו.

אז מה קיבלנו כאן? למרות שבחיפוש קיים לכאורה אותו מספר אנשים – 40, בפועל יש הבדלים גדולים ביניהם.

נקודה נוספת חשובה היא סינון המילים. במקום הראשון בדף הראשון של תוצאות החיפוש בגוגל מקבלים 20% מהחיפוש, למשל ביטוי שיש לו 100 חיפושים בחודש שיהיה במקום הראשון, יקבל 20 כניסות לאתר מאותו הביטוי.

אז מה יוצא לנו מזה בעצם?

נוסחה מנצחת: נפח חיפוש*PPC*20%.

מתוך הנוסחה הזו אפשר עכשיו להתחיל לסנן במטרה להבין אילו ביטויים הם רווחיים ואילו לא, למרות שקיים לכאורה נפח חיפוש שווה.

מיון לקבוצות

בשלב מיון לקבוצות אנחנו בעצם לוקחים את כל מילות המפתח שקיבלנו ומסדרים אותם בצורה הבאה:

אחרי שמיינו לפי קבוצות, אנחנו שמים לב לתופעה נוספת:

אנחנו שמים לב שהביטוי “תפריט קייטרינג בשרי” והביטוי “קייטרינג בשרי תפריט” הם למעשה אותו הביטוי. הגולש שמחפש אותו מעוניין לדעת איזה תפריט הוא מקבל, ואין לו צורך לפתוח דפים נוספים לשני הביטויים, אלא לפתוח דף אחד שכולל בתוכו את שני הביטויים.

אחרי כל הסינונים לקבוצות נקבל את המיפוי הבא:

בשלב מיון לקבוצות אנחנו בעצם לוקחים את כל מילות המפתח שקיבלנו ומסדרים אותם בצורה הבאה:

מחקר מילות מפתח צורה סופית

בחרתם – אישרתם – צאו לדרך!

עכשיו, אחרי שסיימנו את מחקר מילות המפתח, חשוב להבין שהוא יכול לעשות את ההבדל בין ניצחון ענק לבין כישלון אדיר. בשורה התחתונה, אתם צריכים להחזיק בסופו של דבר בין 50-60 ביטויים ולאשר אותם מול הלקוח. עשיתם את כל זה? מעולה, אתם בדרך לקידום מושלם. בהצלחה!

קידום ממומן

אם אתר שלכם לא בגוגל אתם לא קיימים! מזניק את האתר שלכם לראש תוצאות. תוצאות מידיות מהתחלת הקמפיין

קידום אתרים אורגני בגוגל

רוצים להגדיל חשיפה בגוגל קידום אורגני השיגו לקוחות האיכותיים שבאמת מחכים לכם בחיפוש האורגני

קידום אתרים מקצועי

אי אפשר היום לקדם עסק בלי מקדם אתרים מקצועי. אני מציע שירותי קידום אתרים מקצועי אחד על אחד, טיפול אישי לכל לקוח.

בניית אתרים

איפה שהכל מתחיל. בניית אתר וורדפרס מקצועי. אתר מעוצב וייחודי עבורך, מובדל מהתחרים שלך.

קידום אתרים בירושלים עם יהושע רץ

יהושע רץ

יהושע רץ, מקדם אתרים מומחה בשיווק באינטרנט, חברת קידום אתרים. בעל ניסיון של שנים רבות. נשוי עם שלושה ילדים. עלה מהונגריה ומתגורר בירושלים.

קידום ממומן בגוגל

אם אתר שלכם לא בגוגל אתם לא קיימים! מזניק את האתר שלכם לראש תוצאות. תוצאות מידיות מהתחלת הקמפיין

קידום אתרים בגוגל

רוצים להגדיל חשיפה בגוגל קידום אורגני השיגו לקוחות האיכותיים שבאמת מחכים לכם בחיפוש האורגני

קידום אתרים מקצועי

אי אפשר היום לקדם עסק בלי מקדם אתרים מקצועי. אני מציע שירותי קידום אתרים מקצועי אחד על אחד, טיפול אישי לכל לקוח.

בניית אתרים

איפה שהכל מתחיל. בניית אתר וורדפרס מקצועי. אתר מעוצב וייחודי עבורך, מובדל מהתחרים שלך.